nieuws

Mogelijk toch een diploma voor studenten Landstede na kort geding

Landstede aan het Dokterspad in Zwolle
Landstede aan het Dokterspad in Zwolle
Leerlingen van Landstede Zwolle die aan de Europort Business School (EPBS) een opleiding volgden maar op het laatste moment geen diploma kregen, kunnen mogelijk toch hun papiertje krijgen. Dat bleek vandaag tijdens een kort geding dat was aangespannen door de leerlingen.Â
De examencommissie van Landstede gaat met spoed de dossiers beoordelen van de betrokken leerlingen die een opleiding volgden aan de EuroPort Business School in Rotterdam.
Deze opleiding is door Landstede opgericht, maar de leerlingen zaten in Rotterdam op school. Door een conflict met de Rotterdamse school kregen de studenten geen diploma van Landstede. 

21 leerlingen betrokken

Twaalf leerlingen wachten nog op een diploma, bleek vandaag in de Zwolse rechtbank. Zonder diploma kunnen de studenten niet naar een vervolg HBO opleiding of aan het werk.
Negen andere leerlingen eisen dat ze de opleiding kunnen afmaken en toegang kunnen blijven houden tot het onderwijssysteem.

Rechter neemt het op voor leerlingen

Tijdens de zitting nam de rechter het vooral op voor de leerlingen die gedupeerd zijn. Hij riep advocaten van alle partijen op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
Afgesproken is dat de leerlingen voor woensdag 31 augustus 12.00 uur duidelijkheid krijgen over hun situatie. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.