nieuws

Hengelo's bedrijf ontwikkelt evacuator, redmiddel bij brand in hoge gebouwen

Tijdens de jubileumreceptie van Mennens Hengelo afgelopen week, presenteerde het Hengelose bedrijf haar allernieuwste snufje op het gebied van veiligheid, de evacuator.
De evacuator is een stalen kabel, een soort mechanische lier, waarmee mensen tijdens een brand in een hoog gebouw naar beneden kunnen dalen.

De uitvinder

'Bewoners en werknemers in hoge flats, windmolens en andere hoge gebouwen zitten bij brand in de val. Dat bleek onder meer bij de aanslagen op de Twin Towers in New York. Toen ik die beelden zag, kon ik me niet voorstellen dat er geen redmiddel was voor dit soort situaties. Naar aanleiding daarvan heb ik de evacuator bedacht', aldus uitvinder Eugène Verstegen uit Uden.

De maker

'Toen Verstegen bij ons aanklopte voor de ontwikkeling van de evacuator waren we direct enthousiast. Ons bedrijf is al 25 jaar gespecialiseerd in staalkabels en hijs- en heftechniek, dus dit veiligheidsproduct sprak ons enorm aan. Je verwacht het niet, maar de evacuator is nooit eerder bedacht en ontwikkeld en dus uniek', aldus Marcel Stalknecht van Mennens Hengelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.