nieuws

'Twente per Italia', groep uit Oldenzaal zamelt geld in voor slachtoffers aardbeving

Urenlang kijkt hij naar Italiaanse tv-journaals. Salvatore Ierna, van oorsprong Italiaan, nu al jaren woonachtig in Oldenzaal. Kijkend naar de verwoesting die de aardbeving vorige week in zijn geboorteland heeft aangericht, besloot hij dat hij iets moest doen voor de Italianen. Samen met een paar Oldenzalers heeft hij de stichting 'Twente per Italia' opgericht. Hun doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om vooral de oudere slachtoffers in het rampgebied te helpen.
De eerste Italiaanse contacten heeft Salvatore Ierna al gelegd. Bijvoorbeeld met burgemeesters van getroffen dorpen. "Slachtoffers slapen daar nu in tenten. Terwijl het in de bergdorpen 's nachts maar vijf graden boven nul is. Er moet snel geld naartoe zodat vooral de ouderen daar fatsoenlijk onderdak hebben", zegt Ierna. 

Bijna 300 doden

Het midden van Italië werd vorige week dinsdag hard getroffen. Een aardbeving met een kracht van 6.2 op de schaal van Richter richtte een ravage aan. Enkele dorpen zijn volledig weggevaagd en het dodental is opgelopen tot bijna 300. 
De eerste donaties heeft Ierna inmiddels al binnen. "Sommige mensen maken een tientje over, anderen 25 euro. Tot nu toe hebben we enkele honderden euro's bij elkaar. Maar er zijn vele duizenden euro's nodig om de mensen daar te helpen." 

Geld zelf naar Italië brengen

Hoe lang de inzamelingsactie duurt weet Ierna nog niet. Als er een mooi bedrag binnen is gaat hij het hoogstpersoonlijk naar Italië brengen om er zeker van te zijn dat het geld goed terecht komt. 
Wie wil doneren: het bankrekeningnummer van de stichting is NL13 SNSB 0911400478 Twente per Italia tnv Salvatore Ierna. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.