nieuws

Elf kandidaten melden zich bij gemeente Almelo voor vacature wethouder

Almelo zoekt opvolger voor wethouder Anja Timmer
Almelo zoekt opvolger voor wethouder Anja Timmer
De kans dat de huidige PvdA-wethouder van Almelo Anja Timmer wordt opgevolgd door een lid van eigen partij is nihil. De kans dat de nieuwe wethouder weer een vrouw wordt is een ietsje groter.
Tussen de elf kandidaten die zich tot vandaag konden melden bij de gemeente voor de vacature van wethouder van Almelo zit welgeteld 1 persoon die in het verleden lid was van de PvdA.

Minder dan de helft heeft politieke kleur

Slechts vijf kandidaten hebben een actuele politieke band. Twee zijn lid van de VVD, twee zijn lid van een lokale partij en een persoon is lid van D66.
De leeftijd van de personen ligt tussen de 39 en 67 jaar. Acht zijn man en drie zijn vrouw.  
De wethoudersvacature in Almelo is ontstaan doordat wethouder Timmer op eigen verzoek terugtreedt. Zij blijft volgens afspraak aan totdat een nieuwe wethouder voor Almelo door de gemeenteraad is benoemd.

Bijzondere benoemingsprocedure

Het bijzondere aan de benoemingsprocedure in Almelo is dat de gehele gemeenteraad mee beslist over de voordracht van de nieuwe wethouder. De PvdA slaagde er niet in om een geschikte opvolger van Timmer uit eigen partij voor te dragen, waarna de partij zich genoodzaakt zag om de voordracht uit handen te geven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.