nieuws

Transfer afgerond, Hakim Ziyech voor vijf jaar naar Ajax

Ziyech verkast naar Ajax
Ziyech verkast naar Ajax © Pro Shots
De transfer van Hakim Ziyech van FC Twente naar Ajax is afgerond. De aanvallende middenvelder tekent bij de Amsterdammers een contract voor vijf jaar. Met de overgang is een bedrag van 11 miljoen euro gemoeid.
Ajax maakte dit weekend bekend dat de club in gesprek was met Ziyech. Dat was opvallend, omdat Ajax eerder de komst van Ziyech eerder tegensprak. Na de uitschakeling van Ajax in de play-offs voor de Champions League meldde de Amsterdammers zich wel in Enschede. De sterspeler van de Enschedese club meldde zich vanochtend in Amsterdam voor de medische keuring en tekende vanmiddag zijn contract.

Belangrijkste speler

Ziyech werd in de twee seizoenen in Enschede de belangrijkste speler voor FC Twente. Hij kwam in totaal tot 68 competitiewedstrijden en daarin maakte hij 30 doelpunten en gaf hij 27 assists. Eerder speelde hij voor sc Heerenveen. Zaterdag sloot hij in De Grolsch Veste af met twee treffers tegen Sparta Rotterdam.

Onvermijdelijk

Jan van Halst over de transfer: "Natuurlijk is het jammer dat Hakim vertrekt, maar tegelijkertijd ook onvermijdelijk. Hij is toe aan een volgende stap. Voor de club zijn de transferopbrengsten gewenst. Deze worden aangewend voor de verdere financiële gezondmaking van FC Twente. Dat betekent dat we in principe klaar zijn op de transfermarkt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.