nieuws

Rockband Ol'Deezer uit Hardenberg speelt door ondanks diefstal van apparatuur

Ze laten zich niet zo snel uit het veld slaan, de leden van rockband Ol'Deezer uit Hardenberg. Twee weken geleden bleek dat bijna alle spullen uit het oefenhok waren gestolen. Met hulp van andere bands en steun van de fans kan Ol'Deezer voorlopig gewoon doorspelen.
Het was even flink schrikken na de vakantie voor de bandleden. Dieven hadden het oefenhok bij het clubhuis van de ijsvereniging zo goed als helemaal hadden leeggehaald. "Het zijn mensen met verstand van zaken geweest", zegt bassist Barry Meulenkamp. "Alles van waarde is weggehaald."

'Alles dat door het raam paste, is gestolen'

Alleen een paar boxen stonden nog in het oefenhok. "Ze hebben alles meegenomen wat door het raam paste. Microfoons, een powermixer, versterkers, alle verlichting. Zo'n zevenduizend euro schade. Het resultaat van zeven jaar spelen wat we daar hadden staan in één keer weg."
Maar ze spelen dus gewoon verder. "We zijn verslagen, maar geven het niet op. Afgelopen weekend hebben we nog gespeeld, daar gingen ze in het publiek met de pet rond. Dat leverde een paar honderd euro op."

Verzekering

Verder krijgen ze hulp van andere bands, waarvan ze spullen kunnen lenen. "We blijven zo lang het kan spullen lenen. Verdere hopen we via de verzekering een deel van de kosten weer terug te krijgen, om uiteindelijk weer zelfstandig te kunnen spelen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.