nieuws

Deze vriendengroep tilt de ooievaarstraditie naar een hoger niveau

Ooievaarsnest naast café 't Stuupke in Haaksbergen
Ooievaarsnest naast café 't Stuupke in Haaksbergen
Het is al jaren traditie in Nederland: een ooievaar in de tuin zetten bij de geboorte van een kindje. Maar de vrienden van Robert en Bianca van Eetcafé 't Stuupke in Haaksbergen hebben deze traditie naar een hoger niveau getild, letterlijk.
Naast het eetcafé hebben vrienden, familie en stamgasten een 45 meter hoog 'ooievaarsnest' geplaatst. Boven op een enorme paal staat de houten ooievaar. En dat allemaal om zoontje Dries te verwelkomen. 

'Een grappig gezicht'

"Dit is een hartstikke mooie actie, we zijn hier heel trots op", laat Robert weten. "Het trekt de nodige aandacht, mensen stoppen om foto's te maken, het is een grappig gezicht."
Heel Haaksbergen kan de metershoge paal zien. "Er staan bouwlampen bovenop, dus hij is 's avonds ook erg goed zichtbaar."

'Aan de veiligheid is gedacht'

De gemeente is ook al bij het kersverse gezin op bezoek geweest voor een check of alles wel veilig is. "
"Het is allemaal krap, maar aan de veiligheid is gedacht. Van de gemeente moet hij morgen wel weg. Het is een belemmering op de stoep en het leidt de mensen in het verkeer te veel af."
"Maar de gemeente is heel coulant, we hoeven niet meteen met opruimen te beginnen. Dat kan ook niet, alleen krijg ik 'm niet naar beneden daar is meer man voor nodig."
"Als de paal naar beneden is, gaan de borden en de grote baby ook weg. Het is allemaal hartstikke mooi en we zijn er blij mee, maar na twee dagen is het ook wel goed zo."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.