nieuws

Luttenaar Jan Kortman schildert kunstwerken op tegeltjes

Al had er tien man voor zijn tafeltje gestaan: Jan Kortman had het zelf waarschijnlijk niet door gehad. In opperste concentratie schildert hij kleine kunstwerken op tegeltjes.
Tijdens de Euregio fiets-4-daagse door Twente schildert en verkoopt Jan Kortman een aantal van zijn schilderijtjes. De fietstocht, die jaarlijks wordt gehouden, leidt je langs de mooiste plekjes van Twente en het aangrenzende Duitsland. Je kunt dagelijks kiezen uit verschillende afstanden en tussendoor zijn er voldoende plekken om even te stoppen. Dit jaar werd de fietstocht gehouden van 16 t/m 19 augustus. 

Het Lutterzand
Zo ook bij Paviljoen Lutterzand in de Lutte, waar de fietsers even op adem kunnen komen en kunnen neuzen bij de kraampjes die er staan. Tussen een kraam van de 'Raw Milk Company' en een stand met houten decoratie spulletjes zit Jan Kortman aandachtig te schilderen. Hij maakt kunstwerkjes op kleine tegeltjes, waar hij zeer geconcentreerd mee bezig is.

Perfectionist

Tijdens het schilderen heeft hij weinig oog voor andere dingen om hem heen. Een groepje kinderen dat voor zijn tafeltje staat te kletsen ziet hij zelfs niet. Onverstoord gaat hij door met zijn schilderijen, want die moeten perfect zijn. Tevreden is hij namelijk niet snel, dan moet het wel héél goed zijn.
Bekijk de video om meer te zien van Jan's schilderijtjes. Benieuwd naar meer video's van Mooi Overijssel? Ga naar onze website of volg ons op Facebook!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.