nieuws

Man in Wanneperveen aangehouden voor diefstal rubberboot

Politie
Politie
De politie heeft maandagmiddag 29 augustus op de Veneweg in Wanneperveen een 27-jarige man uit Nieuw-Weerdinge aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een rubberboot en poging tot diefstal van een buitenboordmotor.
Maandagmorgen zag een bewoner van de Cornelisgracht in Giethoorn dat een man in een rubberboot probeerde zijn buitenboordmotor mee te nemen. Hij belde de politie en gaf een duidelijk signalement van de man en het bootje door.

Politiehelikopter ingezet

De meldkamer deed een oproep via Burgernet en dat leverde veel tips op. Agenten startten een zoektocht, waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet. Daarnaast hielpen diverse bewoners, medewerkers van Staatsbosbeheer en een medewerker van Connexion met zoeken. Agenten troffen de rubberboot aan bij een camping in Wanneperveen. De boot bleek gestolen.
Later die middag meldde een vrouw dat zij de vermoedelijke dader had gezien op een camping aan de Veneweg. Agenten vonden de 27-jarige man en hij bleek te voldoen aan het signalement. Hij is aangehouden. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Agenten hebben de boot voorlopig in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.