nieuws

Programma: start competitie amateurvoetbal, Eredivisie Vrouwen en handbal

Programma deze week
Programma deze week
Komend weekend wordt er in verband met de interlandperiode niet gevoetbald in de Eredivisie, maar er valt genoeg te beleven. De amateurs vanaf de 1e klasse gaan namelijk beginnen aan het seizoen en ook de Eredivisie Vrouwen gaat weer van start.

Amateurvoetbal

De competitie in het amateurvoetbal gaat zaterdag van start vanaf de 1e klasse. Dat betekent dat clubs als SVZW, DOS'37, Rohda Raalte en Rigsterbleek weer in actie komen. Die vier clubs degradeerden vorig jaar uit de hoofdklasse.

Vrouwenvoetbal

Ook bij de vrouwen wordt er weer gevoetbald. In de lagere klassen, maar ook in de Eredivisie. Die bestaat door het aansluiten van Achilles'29 dit jaar uit acht ploegen. Titelverdediger FC Twente begint vrijdag met een topduel bij Ajax en PEC Zwolle speelt thuis tegen Achilles.

Handbal

In de Eredivisie staan komend weekend de eerste wedstrijden weer op het programma. Overijssel is dit seizoen met drie ploegen vertegenwoordigd. Borhave voegde zich bij Dalfsen en Kwiek. De ploeg uit Borne begint zondag met een thuisduel tegen Quintus.

Korfbal

Ook de korfbalcompetitie op het veld gaat komend weekend van start. De hoogste Overijsselse clubs spelen in de Overgangsklasse. Het gaat daarbij om AKC, Amicitia, Wit-Blauw en DOS Kampen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.