nieuws

Lekkage zoutwater van AkzoNobel heel normaal volgens bewoners Twekkelo

Arnold Enklaar, eigenaar van landgoed Stroot weet niet anders dan dat er lekkages zijn in de leidingen van AkzoNobel. In Twekkelo en Boekelo is het volgens hem een jaarlijks terugkomend iets. Elke keer op een andere plek rondom zijn landgoed.
"Bomen die sterven zijn voor ons een indicatie dat er een lek is." Enklaar maakt zich geen zorgen over zijn eigen gezondheid. Wel vindt hij het jammer dat het zoveel schade voor de natuur oplevert. "AkzoNobel komt netjes nieuwe bomen plaatsen, maar het zou beter zijn als er niet zoveel lekkages zouden zijn."

Politiek wil antwoorden

Vic van Dijk, raadslid van D66 Enschede, maakt zich zorgen. "Wij willen een overzicht van AkzoNobel zodat wij weten om hoeveel lekken het gaat. De ene keer gaat het over zout water, maar ook diesel komt in het milieu terecht. Daarnaast willen we antwoord op de vraag of het schadelijk is. Helaas krijgen we weinig respons van het bedrijf."
Van Dijk is opgeleid tot chemicus en vindt dat de lekkages voorkomen kunnen worden. "Je kunt meten wanneer een leiding vervangen moet worden." Volgens Van Dijk is AkzoNobel degene die paniek kan voorkomen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.