nieuws

Ontuchtpleger uit Raalte moet naar Pieter Baan Centrum

Rechtspraak
Rechtspraak
De rechtbank in Zwolle heeft de strafzaak tegen een 51-jarige ontuchtpleger uit Raalte aangehouden. De man moet worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC), een psychiatrische observatiekliniek.
De rechtbank vindt dat vaststaat dat de man de minderjarige dochters van zijn overburen jarenlang misbruikte en daar ook foto's van maakte. Tegen de man was zes jaar gevangenisstraf geëist.

'Rots in de branding'

De buurman was een 'rots in de branding' voor het Raalter gezin, nadat de vader getroffen werd door een ernstige ziekte. Hij deed klusjes voor ze, stond ze bij en paste regelmatig op de twee minderjarige dochtertjes van 5 en 6. Die logeerden ook vaak bij hem, totdat een van de meisjes vertelde dat de overbuurman aan haar gezeten had. Dat heeft de 51-jarige ook toegegeven.

De man had de foto's en filmpjes van de ontucht gewist maar digitale speurders van de politie wisten een deel van die opnamen terug te halen. Zij concludeerden dat de beelden waarschijnlijk via WhatsApp met anderen waren gedeeld.

Twijfels

Twee weken geleden zei de man voor de rechtbank dat hij het verschrikkelijk vindt wat hij deed. Volgens hem komt het door zijn alcoholgebruik, maar gedragsdeskundigen die de man onderzochten hebben twijfels. Zij gaven in een rapport aan dat niet uit te sluiten valt dat de man pedofiele neigingen heeft.
Observatie in het PBC moet uitwijzen wat er precies met de man aan de hand is en welke behandeling daar eventueel voor nodig is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.