nieuws

Bruisweek in Zwolle bijna afgelopen; 3000 studenten klaar voor het Zwolse studentenleven

Het nieuwe schooljaar staat voor de deur en dat is voor nieuwe studenten natuurlijk de periode van de introductie. In Zwolle is vandaag de laatste dag van de Bruisweek. Honderden nieuwe eerstejaars maakten kennis met Zwolle, haar kroegen en cultuur.
Slapen doen de nieuwbakken studenten op het terrein van voetbalclub SV Zwolle. Daar staan ruim 1500 tentjes, die plek bieden aan drieduizend studenten. "Dat zijn er meer dan vorig jaar", bevestigt organisator Simone Boshove.
Een van de studenten is om 7.15 uur net wakker. Ze slaapt samen met een klasgenoot in een van de tenten. Hoe vindt zij de introductieweek? "Het is erg gezellig. Ik zag er in het begin een beetje tegenop, maar het is leuk om andere mensen van de opleiding te leren kennen."

Programma op maat

In totaal zijn studenten van veertig verschillende opleidingen op de Bruisweek aanwezig. "Elke opleiding volgt een eigen introductieprogramma", vertelt Boshove.
"We hebben vorig jaar met alle opleidingen om tafel gezeten om de wensen te bespreken en op basis daarvan hebben we voor elke groep studenten een programma op maat gemaakt."

Naar huis

Vandaag staat nog een aantal activiteiten op het programma, al gaan de eerste studenten ook weer naar huis. De Bruisweek duurt nog tot vanavond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.