nieuws

Dé oplossing tegen schreeuwende ouders langs de lijn: een simpel bord

Op zaterdag langs de voetbalvelden zijn er nogal wat ouders die denken dat hun kind de nieuwe Messi of Ronaldo is. En de wedstrijden van de F-jes en E-tjes zijn een soort Champions League finale.
Schreeuwende en scheldende ouders langs de lijn, het is een probleem wat bij alle clubs speelt. Bij SV Haarle hebben ze daar wat op bedacht: een simpel uitklapbord.
Teksten als 'Het is een spel' en 'Dit is niet de Champions League' moeten volgens Voorzitter van de Jeugdcommissie Ben Raamsma ouders ervan bewust maken dat het maar een spelletje is: "Het is niet zo dat SV Haarle extra veel overlast had van schreeuwende ouders. Maar als jeugdcommissie vonden we dat we een signaal moesten afgeven en zo kwamen we op het idee van een bord."

Bij uitwedstrijden wordt meer geschreeuwd dan hier
En het lijkt te helpen, trainer van de E1 - of de Jeugd Onder 11 zoals het sinds dit seizoen heet - Jeroen Lorkeers ziet verschillen met clubs waar geen waarschuwingsborden staan: "Vorige week hadden we een uitwedstrijd en daar werd toch meer geschreeuwd dan hier. In eerste instantie dacht ik is zo'n bord wel nodig, maar het werkt echt!"
In Overijssel valt de overlast nog mee zo blijkt uit onderzoek van Sportservice Overijssel. "Jaarlijks kijken wij naar het sportklimaat en in Overijssel is de overlast van ouders te verwaarlozen," relativeert Hack Goettsch van Sportservice Overijssel. "In het westen van het land is de situatie echt erger. Maar zo'n bord als bij SV Haarle is een prachtige manier van bewustwording."
En de supporters van de tegenpartij? 
Het team van Ben Raamsma speelt tegen Hulzense Boys en wint. De supporters van de tegenpartij hebben het bord gezien: "Goede zaak, en je mag natuurlijk je kind aanmoedigen, maar we doen met z'n allen nog wel eens alsof het profs zijn. Het zijn maar kinderen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.