nieuws

Gemeente Kampen wil voormalige Van Heutszkazerne kopen

Van Heutszkazerne in Kampen
Van Heutszkazerne in Kampen
De voormalige Van Heutszkazerne in Kampen wordt mogelijk gemeentelijk bezit. Het college wil het tot Stadskazerne verbouwde pand kopen.Dat maakte het college dinsdag bekend.
In het rijksmonument zitten onder meer de openbare bibliotheek en het gemeentearchief. In het overige deel van het nog officieel te openen complex komen appartementen die verhuurd zouden worden door woningcorporatie deltaWonen.

Geen kerntaak

De corporatie heeft uit Den Haag te horen gekregen dat het exploiteren en verhuren van de kazerne niet tot de kerntaken van een woningcorporatie behoort. Dat maakt dat de corporatie verplicht wordt het pand te verkopen, aldus de gemeente.

Het pand is de laatste jaren voor vele tonnen verbouwd. Voorheen was het in gebruik door de Kunstacademie die naar Zwolle is vertrokken. Het pand is ooit als militaire kazerne gebouwd.

Recht van eerste koop

De gemeente is hoofdhuurder en heeft het eerste recht van koop. Het college stelt de gemeenteraad voor om 5,4 miljoen euro beschikbaar te stellen. De raad debatteert er komende maand over.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.