nieuws

Ondernemer Giels Brouwer gaat naar 'de échte Unicorns' in Silicon Valley

Zijn bedrijf wordt een 'Next Unicorn' genoemd, een bedrijf dat mogelijk meer dan een miljard dollar waard wordt. "Heel onwerkelijk en inderdaad een groot compliment", noemt ondernemer Giels Brouwer uit Enschede het.
Brouwer is 26 jaar oud en zijn zakenpartner 23. Jong en succesvol dus. Onlangs haalde SciSports een investering van meer dan een miljoen euro binnen. En volgende week mogen de twee oprichters naar Silicon Valley, op uitnodiging van de Europese Unie. "Ik denk daar zeker wat bij te leren. Daar zijn de bedrijven veruit koploper op technologisch gebied."

Het grote geld

De ondernemers mogen langs bij bedrijven als Pinterest, Uber en noem al die grote bedrijven maar op. Ook hoopt Brouwer investeerders te spreken. "Daar zit het grote geld, dus dat gaan we zeker proberen."
Het bedrijf SciSports haalt nauwkeurige 3D-data uit videobeelden. Het product BallJames is toegespitst op voetbal. "We kunnen nauwkeurig acties van voetballers analyseren. Zo kan een commentator zeggen 'die voetballer loopt mooi vrij', maar wij kunnen met ons systeem echt vaststellen dat hij goed loopt, aan de hand van data-analyse." Het systeem hangt al in het Heracles stadion. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.