nieuws

'Beetje jammer dat nog niet iedereen diploma heeft'

"Het is een beetje jammer dat nog steeds niet alle studenten hun diploma hebben." Het zijn de woorden van Landstede-student Quint, die vanmiddag in Zwolle na een conflict en een kort geding alsnog zijn diploma kreeg uitgereikt.
Quint is één van de 21 leerlingen van Landstede Zwolle die aan de Europort Business School (EPBS) een opleiding volgden, maar uiteindelijk geen diploma dreigden te krijgen.

Conflict

De leerlingen waren de dupe geworden van een conflict tussen de scholengroep en de EuroPort Business School in Rotterdam, waarna ze een kort geding aanspanden. Tijdens de zitting maandag nam de rechter het vooral op voor de leerlingen. Hij riep advocaten van alle partijen op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
De examencommissie van Landstede heeft daarop met spoed de dossiers beoordeeld van de betrokken leerlingen. Van de 21 studenten hebben tien nu hun diploma gekregen. Tijdens de uitreiking was de stemming desondanks 'niet helemaal zoals verwacht', zegt Quint. Volgens één van de aanwezige ouders is er nog steeds sprake van een conflict. "Er is veel spanning en gedoe geweest."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.