nieuws

Tien studenten Landstede Zwolle krijgen vanmiddag alsnog hun diploma

Landstede aan het Dokterspad in Zwolle
Landstede aan het Dokterspad in Zwolle
Tien leerlingen van Landstede Zwolle die aan de Europort Business School (EPBS) een opleiding volgden maar op het laatste moment geen diploma kregen, krijgen alsnog een diploma.
Dat bevestigt woordvoerder Gert de Groot van Landstede. De diploma-uitreiking is vanmiddag om 13.00 uur. 

Kort geding

De studenten van Landstede spanden een kort geding aan, nadat ze de dupe waren waren geworden van een conflict tussen de scholengroep en de EuroPort Business School in Rotterdam. 
De leerlingen volgden een opleiding die door Landstede was opgericht, maar de leerlingen zaten in Rotterdam op school. Door het conflict kregen de studenten geen diploma van Landstede.

Tien studenten met diploma

Tijdens de zitting maandag nam de rechter het vooral op voor de leerlingen die gedupeerd zijn. Hij riep advocaten van alle partijen op om gezamenlijk tot een oplossing te komen.
De examencommissie van Landstede heeft daarop met spoed de dossiers beoordeeld van de betrokken leerlingen. Van de 21 studenten hebben tien inderdaad recht op een diploma, oordeelde de examencommissie.
Met de rechter werd afgesproken dat de leerlingen voor 12.00 uur vandaag duidelijkheid krijgen over hun situatie. Dat is inmiddels gebeurd, zegt De Groot.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.