nieuws

Medewerkers hogeschool Windesheim krijgen primeur Zwols Stadsfestival

Duizend medewerkers van de hogeschool Windesheim kunnen vandaag al genieten van alle muziek, dans en theater die het Zwols Stadsfestival te bieden heeft. En dat terwijl het festival officieel pas vrijdag begint.
De onderwijsmedewerkers krijgen een voorproefje van het festival zoals dat vanaf morgen tot en met zondag de Zwolse binnenstad zal beheersen. "Zij vieren hun zesde lustrum en op deze manier kunnen we het festival en hun feestelijke gebeurtenis mooi combineren", aldus organisator Niek van der Sprong.

Zwolse premières

Het Zwolse Stadsfestival beleeft dit jaar de vijfde editie. De opzet is iets gewijzigd, zegt Van der Sprong: "Er is meer aandacht voor het festivalhart, het centrale terrein op het Rodetorenplein. We hebben het bijvoorbeeld regenbestendig gemaakt. En tijdens het festival zullen er vooral premières van nieuwe Zwolse talenten en van de hogeschool Artez zijn."
Vorig jaar bezochten ongeveer 25.000 mensen het Zwolse Stadsfestival. Van der Sprong wil dat evenaren. "We zijn blij als we ongeveer hetzelfde aantal halen. Maar het gaat ons vooral om de kwaliteit van het festival. De grote aantallen halen we wel op het Bevrijdingsfestival."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.