nieuws

Landeigenaren maken bezwaar bij Raad van State over aanleg tunnel N348 bij Raalte

Locatie voor tunnel N348 bij Raalte
Locatie voor tunnel N348 bij Raalte
Enkele landeigenaren hebben vandaag bij de Raad van State bezwaar gemaakt tegen de aanleg van een tunnel onder de N348 bij de Oude Twentseweg in Raalte.
De tunnel is nodig vanwege de verkeersveiligheid op de provinciale weg, waar veel ongelukken gebeuren. De grondeigenaren zijn daar niet tegen, maar vinden de plek verkeerd. Daardoor raken ze meer grond kwijt voor de aanleg dan nodig is.
Over een door hun aangedragen alternatief plan houdt de gemeente Raalte zich op de vlakte. De gemeente heeft nu een ruim bestemmingsplan gemaakt voor een tunnel. Hoe die tunnel uiteindelijk wordt uitgevoerd, laat de gemeente afhangen van de ideeën van aannemers.

Historische voorwerpen

De grondeigenaren wezen de Raad daarnaast op de archeologische waarden in de grond. Het gebied is namelijk eerder aangewezen als een plek met een grote kans op de aanwezigheid van historische voorwerpen in de grond.
Maar uit nieuw bodemonderzoek blijkt volgens de gemeente dat die kans gering is, want er werd niets gevonden. De Raad van State gaf aan het erg toevallig dat juist op de plek van de tunnel opeens geen archeologische waarden meer zijn.
De Raad doet over zes weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.