nieuws

Gerard Nijkamp over Brock-Madsen: "Misschien wel de missende schakel"

Als Nicolai Brock-Madsen vanmiddag wordt goedgekeurd is hij dit seizoen de spits van PEC Zwolle. Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van de Deen, laat hij weten tegen RTV Oost.
"Nicolai is een targetman, vrij groot, sterk, aanspeelpunt, iemand die iets kan betekenen in het zestienmetergebied, alleen al op basis van zijn fysiek. Dat is dus toch gebleken de afgelopen weken, dat dat misschien wel de missende schakel is die wij toch blijkbaar nodig hebben. En hopelijk dat hij ook met name andere spelers in het elftal als richtpunt kan zien en daar vanuit de resultaten weer kan brengen." Overigens trainer Brock-Madsen vandaag al wel mee met de ploeg van trainer Ron Jans.

Paniekaankoop

Nijkamp gaf enkele weken geleden aan dat Zwolle geen spelers meer ging halen, maar ziet de Deen nu niet als een paniekaankoop: "Ik wil absoluut niet spreken van een paniekaankoop, het is iets wat er aan ons spel ontbreekt. Wij denken nog steeds dat we een voetballend zeer sterk team hebben, met heel veel creativiteit. Maar het ontbreekt blijkbaar aan een type speler die Nicolai is. En laten we hopen dat hij dat gemiste radertje is."

Veldwijk

Ook Lars Veldwijk, de spits die het vorig jaar goed deed in Zwolle, was nog een optie voor Nijkamp, maar dat bracht teveel risico met zich mee: "Wij hebben ook contact gehad met Lars. Maar dat blijkt toch wel een financieel lastig verhaal te zijn. Dat heeft niks met Lars te maken, moet ik zeggen, maar dat heeft meer te maken met Nottingham Forrest. Waarin het ook te lang zou gaan duren om Lars weer naar PEC Zwolle te krijgen. Vonden we natuurlijk ook een hele interessant optie, maar je moet gaan richten en inzetten op datgene dat je in de macht hebt en ik kon het risico niet lopen om te wachten op Lars", aldus de technisch directeur die ook aangaf dat PEC nu wel klaar is op de transfermarkt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.