nieuws

PEC Zwolle gaat mogelijk tijdens seizoen al nieuw veld plaatsen

PEC Zwolle heeft problemen met het kunstgrasveld. Rick Dekker is de laatste in een reeks van blessures die op het kunstgras in Zwolle zijn opgelopen. Trainer Ron Jans liet zich onlangs als negatief uit over het veld en technisch directeur Gerard Nijkamp geeft aan dat het veld mogelijk vervangen gaat worden tijdens het seizoen.
"Ik denk niet dat Ron zo expliciet en duidelijk is geweest en heeft gezegd: "Het ligt aan het kunstgrasveld", want dat kunnen we gewoon niet zeggen. Wij moeten nu een hele grondige analyse maken over ons eigen veld en of het een feit is dat wij meet blessures op ons kunstgrasveld hebben dan een andere club", aldus Nijkamp. Hij beseft dat het de laatste jaren in ieder geval niet goed gaat: "Het blijkt toch, en dat is een feit, dat we zes blessures hebben, van dit soort zware blessures, in de afgelopen twee jaar. Wat op dit veld is gebeurd."

Hybride

Nijkamp schetst de mogelijkheden: "Je zou bijvoorbeeld ook kunnen denken om het veld te vervangen, een bepaalde reparatie toe te passen, wat het gaat verbeteren. En als je aan vervangen gaat denken, zou het misschien ook kunnen zijn dat je op een andere ondergrond gaat spelen. Bijvoorbeeld het nieuwe gras Hybride, wat bijvoorbeeld ook bij Vitesse en FC Groningen al in het stadion ligt."

Tijdens het seizoen

Na het seizoen zou er sowieso al een nieuwe mat komen in het MAC3PARK stadion, maar mogelijk gaat dat dus eerder gebeuren: "Dat is zeker het geval komende zomer, alleen nu de situatie is zoals die is en wij maken nu al die analyse, kan het zijn dat we tot de conclusie komen dat we misschien al in een eerder stadium het veld moeten vervangen. Ik sluit het niet uit, ik vind dat we dat ook niet uit mogen sluiten. Want als blijkt dat het dusdanig dat het te maken heeft met veld, deze blessures, dan kun je niet wachten tot het eind van het seizoen, lijkt me."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.