nieuws

FC Twente Vrouwen-aanvoerder Maud Roetgering blij met Sparta Praag in eerste ronde CL

"We wilden de Franse ploegen ontlopen, we wilden de Duitse ploegen ontlopen. Dat is gelukt. Met Sparta Praag moeten we heel blij zijn." Aanvoerder Maud Roetgering van FC Twente Vrouwen ziet kansen tegen de Tsjechische vrouwen, die in de eerste ronde van de Champions League de tegenstander zijn.
"Het is misschien een minder mooi affiche, maar het is ook wel een keer leuk om sportief succes te halen." FC Twente Vrouwen speelde de afgelopen seizoenen al tegen Olympique Lyon, Paris Saint Germain en Bayern München in de Champions League. Bayern München werd na twee gelijke spelen uitgeschakeld, een sensatie voor de vrouwen van FC Twente.

Zeker geen eitje

Qua spelen tegen sterke namen dus al genoeg ervaring. Wordt Sparta Praag dan een eitje? "Nou dat wil ik zeker niet zeggen. Dit is op voorhand nog niet beslist", zegt Roetgering. 
Een aantal speelsters keek samen naar de loting. "Toen PSG en Lyon al snel werden getrokken werd de stemming steeds beter bij ons. Toen Sparta Praag als tegenstander uit de loting kwam zijn we meteen gaan kijken wat voor ploeg het is. Maar daar is nog niet zo veel over te zeggen."

Iets moois neerzetten voor eigen publiek

FC Twente Vrouwen speelt eerst thuis en moet het daarna in Praag afmaken. Is dat een nadeel? "Nee, dat is misschien wel mooi juist", zegt Roetgering. "We spelen eerst in de Grolsch Veste, daar spelen we niet zo vaak dus een mooie kans om weer iets te laten zien aan ons eigen publiek."
De thuiswedstrijd wordt op 5 of 6 oktober gespeeld. De return is een week later.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.