nieuws

Geniet van muziek, dans en theater bij TV Oost

Stadsfestival Zwolle
Stadsfestival Zwolle
Het Stadsfestival viert zijn lustrum dit jaar en zet Zwolle van 2 t/m 4 september weer even in de schijnwerpers. Een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. RTV Oost zendt op vrijdag 9 september tussen 22 en 23 uur een uitgebreide samenvatting uit van het Stadsfestival Zwolle, met sfeeropnames uit de binnenstad en een registratie van het Thorbeckegrachtconcert.

Musicals in Concert

Dit jaar belooft het een spetterende zaterdagavond te worden tijdens ‘Musicals in Concert’ met arrangementen uit bekende musicals waaronder The Lion King, The Bodyguard, en Ramses. ‘Musicals in Concert’ is een uniek samenwerkingsverband tussen Song & Dance Academie en het Stadsfestival, met onder andere Berget Lewis, René van Kooten, William Spaaij en Cindy Bell. Daarnaast geeft de cast van Song & Dance Academie het concert kleur met prachtige zang en dans.

Op het water, op de kade of tussen wal en schip

Het programma wordt verdeeld in drie categorieën: 'Op het Water' maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende vaarroutes te volgen en 'Langs de Kade' kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Nieuw dit jaar is 'Tussen Wal en Schip'. Hierbij kunnen bezoekers zich door een vaartaxi naar de locatie laten brengen of op eigen gelegenheid naar de plekken toe gaan. Het Rodetorenplein is het Festivalhart; daar is het vertrekpunt voor de bootjes die bezoekers meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten langs plekken waar diverse optredens zijn.
Het verslag van het Stadsfestival Zwolle zie je op vrijdag 9 september bij TV Oost tussen 22.00 en 23.00 uur. Deze uitzending wordt op zaterdag 10 september tussen 22.00 en 23.00 uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.