nieuws

Eenmansfractie Jurgens stopt met gemeenteraadswerk in Zwolle

Britt Jurgens stopt met raadswerk in Zwolle
Britt Jurgens stopt met raadswerk in Zwolle
De Zwolse gemeenteraad moet het met een raadslid minder stellen. Britt Jurgens van de eenmansfractie heeft zich per 1 september teruggetrokken uit de raad.Â
Dat meldt Jurgens zelf op haar facebookpagina. Ze geeft aan dat ze vanwege aanhoudende gezondheidsproblemen moet stoppen met het raadswerk.

Vaak afwezigheid bij raadsvergaderingen

Jurgens stapte eerder uit de fractie van Swollwacht om verder te gaan als eenmansfractie in de Zwolse gemeenteraad. Er was afgelopen jaar kritiek in de Zwolse politiek op Jurgens, omdat ze bijzonder weinig raadsvergaderingen bijwoonde.
Het werd haar kwalijk genomen dat ze na langdurige afwezigheid wegens ziekte wèl opdook bij het Koningsdagconcert en op vakantie ging terwijl ze met ziekteverlof was.

Chronische darmziekte

Jurgens zelf bijt in een bericht op Facebook nu terug. Ze kampt met een chronische darmziekte en noemt het 'walgelijk' wat de VVD en PvdA-fracties over haar hebben gezegd.
Ze zegt graag het raadswerk te willen doen, maar dat door alle commotie haar ziektebeeld erger is geworden. Jurgens ziet zichzelf de komende maanden niet meer naar een betere opkomst voor de gemeenteraad groeien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.