nieuws

Oldenzaals danspaar gaat naar het WK 'Latin' in China

Danspaar Andras Koops en Laura van der Galiën mogen naar het WK Latin American in Chengdu, China. "We hebben ons gekwalificeerd en het wordt een pittige strijd daar in China. Vooral landen als Duitsland en Moldavië, waar het dansen echt groot is, zijn onze concurrenten."
Het paar danst nog maar kort samen, sinds 2015. "Nee, we zijn geen paar buiten de dansvloer", merkt Andras op. "Die vraag krijgen we wel vaker, dat gaat altijd zo bij danskoppels." Maar sinds hun eerste wedstrijd samen hebben ze een 'klik'.

Keihard trainen

Het danspaar traint volop bij de familie Rouwhorst en bij Dance Masters Kolmschot in Oldenzaal. Ook zijn ze regelmatig in Dortmund en Munster voor het volgen van workshops. Allerlei latin dansstijlen komen voorbij van de Samba, Jive, ChaChaCha tot de Paso Doble. 

Hoog niveau

Het niveau van het WK is erg hoog, er doen dansers mee die al vanaf hun jeugdjaren fulltime bezig zijn met stijldansen. Het danspaar twijfelt over een finaleplaats. "We moeten echt ons stinkende best doen om in de finale te komen," aldus Laura.
Het WK vindt op 24 en 25 september plaats in Chengdu, China. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.