nieuws

'Passagier trok aan noodrem en voorkwam erger bij aanrijding trein bij Twello'

Passagier trok aan noodrem en voorkwam erger
Passagier trok aan noodrem en voorkwam erger
Een passagier in de internationale trein heeft vanmiddag mogelijk erger voorkomen door aan de noodrem te trekken bij het ongeluk in Twello. Dat zegt de politie.
De trein botste in Twello tegen een auto en kwam pas op de spoorbrug bij Deventer tot stilstand. Dat de trein uiteindelijk op de spoorbrug toch nog stopte, is vermoedelijk te danken aan de passagier die aan de noodrem heeft getrokken. Het had allemaal heel anders af kunnen lopen, zegt de politiewoordvoerder in een gesprek met omroep Gelderland.

Compliment voor passagier

Wie aan de noodrem trok is niet bekend. De politie en ProRail zijn op zoek naar de passagier die zo doortastend optrad. De spoorbeheerder wil de passagier bedanken en de politie denkt dat de passagier een belangrijke getuige is.

Kon de trein zonder noodrem niet meer stoppen?

Of de trein door de aanrijding problemen had met de remmen, is de vraag. Deskundigen zeggen dat treinen met een remsysteem zijn uitgerust dat zelf de trein meteen laat stoppen als er een probleem is met de 'remleiding'.
Dat de trein pas op de spoorbrug bij Deventer stopte duidt er volgens de deskundigen op dat er geen problemen waren met het remsysteem, zoals de politie stelt. 

Bestuurder auto zwaargewond

De bestuurder van de auto die onder de trein kwam is een 34-jarige man uit Twello. Hij is zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.
Na de aanrijding was er geen treinverkeer mogelijk tussen Deventer en Apeldoorn. Aanvankelijk werd gedacht dat er aan het begin van de avond weer treinverkeer mogelijk zou zijn, maar dat bleek te optimistisch. Uiteindelijk reden er na 22.00 uur weer treinen op het traject.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.