nieuws

Rob Bats uit Wanneperveen waarnemend burgemeester van Steenwijkerland

Commissaris van de Koning Bijleveld heeft Rob Bats uit Wanneperveen aangesteld als waarnemend burgemeester van Steenwijkerland.
De waarnemer is vandaag op het provinciehuis in Zwolle beëdigd en begint morgen met zijn werkzaamheden. Bats neemt de taken van scheidend burgemeester Van der Tas waar tot er een opvolger is gevonden. Die procedure kan maanden duren.

Ervaring in het openbaar bestuur

De in Winterswijk geboren Rob Bats heeft de nodige ervaring in het openbaar bestuur. Hij was eerder burgemeester van Haren en daarna waarnemend burgemeester op Terschelling. Verder is hij gedeputeerde in de provincie Drenthe geweest.
Bats begon zijn loopbaan bij het ministerie van Financiën en was een aantal jaren raadslid in de gemeente Meppel. Hij studeerde fiscaal en douanerecht aan het Opleidingsinstituut Financiën en haalde zijn Master of Public Management aan de Universiteit Twente.

Opgestapt na project X-feest in Haren

Rob Bats werd als burgemeester van Haren landelijk nieuws door het project X-feest of de zogenoemde Facebookrellen in 2012 in Haren. Hij stapte in 2013 op toen het rapport van de commissie Cohen verscheen. 

'Geen grip op de gebeurtenissen'

Volgens het rapport hadden de politie en de gemeente van meet af aan geen greep op de gebeurtenissen in Haren en ontbrak het aan een heldere strategie. Bats maakte volgens de commissie geen gebruik van de middelen die hem als burgemeester ter beschikking stonden.
Bij het project X-feest braken op 21 september 2012 in Haren rellen uit toen duizenden jongeren naar het dorp bij Groningen kwamen na een uitnodiging voor een verjaardagsfeest van een meisje op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.