nieuws

Vrouw uit Weerselo krijgt werkstraf voor diefstal honderden pakken koffie

Gestolen pakken koffie in big shoppers
Gestolen pakken koffie in big shoppers
De rechter in Almelo heeft een 55-jarige vrouw uit Weerselo veroordeeld tot een werkstraf van 25 uur. De vrouw stal dit voorjaar meer dan 300 pakken koffie bij supermarkten in Losser en Oldenzaal. Ze werd op 4 juli op heterdaad betrapt toen ze probeerde koffie te stelen
De dievegge had op 4 juli al 28 pakken koffie gestolen toen ze voor een tweede keer de winkel binnenliep. Ze deed wat boodschapjes in haar winkelwagen en stopte een partij koffie in een big shopper die aan de kar hing.
Bij de vrouw thuis werden 309 pakken koffie aangetroffen van hetzelfde merk waarvan de vrouw bij de politie verklaarde dat ze die op de 'markt' had gekocht.

'24.000 koppen koffie'

Op zitting vertelde de vrouw dat de 309 pakken koffie, die bij haar thuis waren gevonden, via het internet kocht, maar hoe en waar kon de vrouw zich niet herinneren. Die pakken waren allemaal voor eigen gebruik volgens de vrouw.
Dat vond de Almelose politierechter maar moeilijk te geloven "ik heb eens uitgerekend hoeveel koppen koffie je kan zetten van die voorraad koffie, dat zijn 24.000 koppen koffie! U maakt mij niet wijs dat u zoveel nodig had."

Precies het gestolen aantal pakken koffie thuis

Voor de politierechter was het duidelijk, de hoeveelheid koffie die bij de vrouw thuis werd aangetroffen past precies in de hoeveelheid die de supermarkt zegt kwijt te zijn geraakt.
De manier waarop ze de diefstal pleegde past vervolgens weer precies bij de manier waarop eerder werd gestolen.
Dat bleek uit camerabeelden van een eerdere diefstal waarop winkelpersoneel zegt de vrouw te herkennen. Daarnaast is het verhaal van de internetaankoop ongeloofwaardig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.