nieuws

Veel belangstelling voor infoavonden sloop IJsselcentrale Zwolle

Er is veel belangstelling voor de informatieavonden van energieleverancier Engie voor omwonenden over de sloop van de energiecentrale in Harculo. Veel mensen lijken het niet erg te vinden dat de centrale verdwijnt.
"We hebben tussen de 350 en 400 aanmeldingen gekregen", vertelt Michael Verheul van Engie. Daarom besloot de energieleverancier deze week vier bijeenkomsten te organiseren in Partycentrum De Nieuwe Bierton in Zwolle. De eerste bijeenkomsten zijn vanavond. In eerste instantie was één bijeenkomst gepland.
'Fijn thuiskomen'
"De meeste mensen vinden het niet zo erg dat de centrale weggaat", vertelt Verheul. "Het enige wat ze vervelend vinden, is het veranderen van het uitzicht." Dat beaamt Beatrix Hoeveman, een bejaarde vrouw, wie dichtbij de centrale woont: "Het is altijd zo fijn thuiskomen, zo 's avonds met al die lichtjes van de centrale."
Omwonende Vincent van Bruggen is vooral benieuwd naar wat er met het kavel van de centrale gaat gebeuren. "Ik vermoed dat er zonnepanelen komen", zegt hij, "of een biocentrale, maar je weet het maar nooit. Ik laat me verrassen."

De reden

De IJsselcentrale in Harculo wordt gesloopt, omdat 'het gebouw en de centrale het einde van hun levensduur hebben bereikt'. Dat zei woordvoerder Verheul na bekendmaking van de sloop dit voorjaar. In de centrale gebeurde al langere tijd niets meer en het heeft geen zin om het gebouw te laten staan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.