nieuws

De trein bij Twello stopte mogelijk automatisch na aanrijding

Trein staat stil op spoorbrug bij Deventer na aanrijding in Twello
Trein staat stil op spoorbrug bij Deventer na aanrijding in Twello © Leo van 't Hul
De trein die gisteren betrokken was bij een aanrijding in Twello stopte waarschijnlijk uit zichzelf.
De politie concludeerde gisteravond dat een passagier aan de noodrem heeft getrokken na de aanrijding bij Twello. De trein kwam pas 3,5 kilometer later tot stilstand op de spoorbrug bij Deventer.

Noodrem

De politie zegt nu niet met zekerheid te kunnen vaststellen dat een passagier aan de noodrem heeft getrokken. "Het lijkt er nu op dat er geen passagier aan de noodrem heeft getrokken", zegt de woordvoerder van de politie.
"De trein werd door een auto in de flank geraakt. De machinist heeft daardoor waarschijnlijk niets van de aanrijding gemerkt. Het was een aanname van de politie dat daarom mogelijk een passagier aan de noodrem heeft getrokken", zegt een woordvoerder van de politie. "Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies gebeurd is".

Onderzoek naar feiten

Woordvoerder Tom Boons van NS International wil geen mededeling over de toedracht doen. "De reacties zijn nog voorbarig, wij doen onderzoek naar de feiten en trekken daar dan conclusies uit".

Hoe werkt een rem van een trein?

Treinen werken net als vrachtwagens met luchtleidingen. Als een luchtleiding kapot gaat dan ontsnapt alle lucht en slaan alle remmen dicht. Bij een breuk in de treinleiding (bij breken van een koppeling van de trein), een noodremming door reizigers of een ingreep van het treinbeïnvloedingssysteem wordt de treinleiding ontlucht, waardoor de complete trein remt.

Niemand gemeld

De politie komt graag in contact met de passagier die mogelijk aan de noodrem trok. Tot vanmorgen heeft zich nog niemand bij de politie gemeld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.