nieuws

Vier miljoen kleurrijke dahlia’s door Lichtenvoorde

Bloemencorso Lichtenvoorde
Bloemencorso Lichtenvoorde
In de Achterhoekse plaats Lichtenvoorde pronken zondag 11 september imposante corsowagens versierd met vier miljoen kleurrijke dahlia's. Sinds 1929 bouwen jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel. Bij TV Oost zie je vanaf 14.00 uur een live verslag.
De corsoroute heeft een lengte van 2,5 km en is ook te zien bij RTV Drenthe, Omroep Brabant en Omroep Gelderland. De rondgang van de corsowagens wordt muzikaal ondersteund door verschillende muziekkorpsen. Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat op de Nationale Inventarislijst Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Samenwerking regionale omroepen

Dit jaar zijn voor het eerste meerdere corso’s te zien door een samenwerking tussen enkele regionale omroepen. Elk corso is tegelijkertijd te zien op alle 4 regionale zenders. De bloemencorso’s trekken elk jaar niet alleen op locatie vele duizenden bezoekers, ook de tv-uitzendingen blijken bijzonder populair. De al eerder uitgezonden bloemencorso’s in Vollenhove, Eelde en Zundert zijn via de website van RTV Oost terug te kijken.
Het Corso van Lichtenvoorde zie je zondag 11 september bij TV Oost vanaf 14.00 uur. Meer informatie over het corso op www.bloemencorso.com. Kijk voor meer informatie over de overige corso’s op www.rtvoost.nl, www.rtvoost.nl, www.omroepbrabant.nl, www.omroepgelderland.nl, of www.rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.