nieuws

PEC Zwolle wint oefenwedstrijd tegen FC Volendam

Anass Achahbar
Anass Achahbar
Hekkensluiter PEC Zwolle heeft donderdag een beetje zelfvertrouwen kunnen tanken. De ploeg van Ron Jans wist weer eens te winnen; FC Volendam werd in een oefenwedstrijd met 2-0 verslagen.
Anass Achahbar opende de score na ruim een kwartier; de aanvaller volleerde raak na een afgemeten voorzet van gelegenheidslinksback Bram van Polen. Achahbar liet echter ook een opgelegde kans liggen, door in een één-tegen-één met Volendam-goalie Hobie Verhulst tegen de doelman aan te schieten. Kingsley Ehizibue was ook dicht bij een treffer, maar schoot hard tegen de kruising. Aan de andere kant van het veld raakte Rafik el Hamdi ook de paal namens de bezoekers.
Na rust waren de meeste mogelijkheden voor FC Volendam. De nieuwe Deense spits Nicolai Brock-Madsen maakte zijn debuut voor PEC Zwolle. Hij kreeg één schietkans, maar vond de Volendamse doelman op zijn weg. Beloften-speler Jochem van Putten maakte vlak voor tijd de 2-0, nadat hij eerder met een goede kopbal al bijna had gescoord.
"Het had ook 4-4 kunnen worden", constateerde trainer Ron Jans, die door blessures en interlandverplichtingen zo'n tien spelers miste in het duel met de nummer vier van de Jupiler League.
Vanwege de interlands wordt er dit weekend ook niet gespeeld in de eredivisie. PEC Zwolle hervat volgende week de competitie met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.