nieuws

Zorgboerderij Alldrik uit Markelo stelt 2500ste vraag aan Wetenschapswinkel van Universiteit Twente

Zorgboerderij Alldrik stelde de 2500ste vraag aan de Wetenschapswinkel
Zorgboerderij Alldrik stelde de 2500ste vraag aan de Wetenschapswinkel
De Wetenschapswinkel van Universiteit Twente heeft een mijlpaal bereikt: het heeft 2500 vragen onderzocht en uitgevoerd. De 2500ste vraag werd gesteld door zorgboerderij Alldrik uit Markelo.
Al meer dan dertig jaar bemiddelt de Wetenschapswinkel tussen vragen uit de regio en de kennis van de universiteit. De vragen komen van maatschappelijke organisaties, stichtingen, verenigingen, overheidsinstellingen en mkb-ondernemers.
Henk van der Giesen van de zorgboerderij stelde twee vragen aan de Wetenschapswinkel om de aanpak voor zijn cliënten verder te kunnen ontwikkelen: Wat zijn de behoeften van mensen in Hof van Twente die lijden aan een combinatie van eenzaamheid en depressiviteit? En kunnen ICT-tools ondersteuning bieden?

Afstudeeropdracht

Tim Jongman van de Wetenschapswinkel UT zocht daarop contact met docent Hanneke Kip van de vakgroep 'Psychology, Health & Technology'. Er volgde een brainstormsessie tussen haar, klant Van der Giesen en Jongman. De vraagstelling werd uitgewerkt tot een afstudeeropdracht die uiteindelijk opgepakt werd door student Lisa Wessels.

De werkwijze van de Wetenschapswinkel is in alle jaren niet veel veranderd, zegt de UT. De vragen die er binnenkomen, lopen erg uiteen. Zo heeft de Wetenschapswinkel vragen laten onderzoeken over aangepast roeien voor ouderen, energiebesparing bij leegstaande panden en over waterretentie bij hellende groene daken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.