nieuws

Ossenzijl: 500 inwoners en toch dagelijks file

Ossenzijl vormt, helemaal boven in de kop van Overijssel, de verbinding van de Friese meren en de Weerribben. Het is daarom niet opmerkelijk dat de enige brug in het dorp in de zomer meer open dan dicht staat. Maar Ossenzijl is meer dan een brug die openstaat. Inwoner en verenigingsman Imke Weemstra neemt ons mee door zijn Ossenzijl.
Ossenzijl leeft in de zomer helemaal op vanwege de vele toeristen die het dorpje van zo'n 500 inwoners massaal weten te vinden. Aan de rand van het dorp heeft Staatsbosbeheer haar buitencentrum, waar dagelijks excursies zijn en waar tientallen bootjes aanmeren en vertrekken voor een rondje over de Weerribben.

Files in Ossenzijl

Vanaf De Linde vanuit Friesland weten ook honderden plezierjachten de weg naar onze provincie te vinden. Brugwachter Wiebe .. heft de brug op een mooie zomerdag meer dan 100 keer omhoog. Het gevolg is dan wel dat het hele dorp vol- en vast staat met auto's die moeten wachten voor de brug.
En dat levert nog regelmatig problemen op. "Er zijn wel plannen geweest voor een rondweg om Ossenzijl heen, maar dat is er nog nooit van gekomen", vertelt Imke Weemstra ons. "Maar als alles weer eens vaststaat is er altijd wel iemand die het heft in handen neemt en de auto's achteruit laat rijden. Het lost zich vaak wel weer op." 
Meer zien van Mooi Overijssel? Bezoek dan onze website of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.