nieuws

Ouders in Haaksbergen krijgen brief van gemeente over drugsgebruik van hun kind

"Het is een heel directe aanpak, maar ook een bewuste keuze om het zo te doen." Dat zegt burgemeester Gerrit Jan Kok van de gemeente Haaksbergen in een reactie op een brief die de gemeente aan zeventig jongeren en hun ouders heeft gestuurd over drugsgebruik.Â
Medewerkers van de gemeente hebben de brieven persoonlijk aan de ouders van de betrokken jongeren gegeven. Omdat de gemeente signalen heeft dat hun hun zonen of dochters betrokken zijn bij drugsgebruik.
"Het verkrijgen, verhandelen en gebruiken van (hard)drugs lijkt makkelijk en geaccepteerd onder de jeugd in Haaksbergen", schrijft de gemeente in de brief.

Verschillende signalen

"Zeventig is een fors aantal. Daarom moeten we ook niet achterover leunen", aldus Kok. Over de signalen die de gemeente heeft ontvangen dat de aangeschreven jongeren drugs gebruiken, houdt de burgemeester zich op de vlakte. "Die signalen komen uit verschillende hoeken."
"Het verbaast me niet", zegt een vrouw op straat, die al vaker gehoord heeft over drugsgebruik in Haaksbergen. Onder meer op scholen. Wat haar wel verbaast is dat de gemeente de namen van de betrokken jongeren heeft weten te achterhalen. "Ik had gekozen voor algemene voolichtingsavonden op scholen. Maar dan met alle leerlingen en hun ouders."

Bespreekbaar maken

De gemeente Haaksbergen nodigt de jongeren van wie vermoed wordt dat ze drugs gebruiken uit voor een besloten bijeenkomst, volgende week. "Het is een begin", zegt burgemeester Kok. "We willen het bespreekbaar maken. Het gaat om het welzijn van de jeugd."
Bij dat traject zijn verschillende instellingen en organisaties betrokken. Bureau Halt, de gemeente, politie, school en huisartsen bundelen de krachten in de strijd tegen drugsgebruik in Haaksbergen. 

Eerste stap

De bijeenkomst volgende week is wat Kok betreft de eerste stap. Er zal binnen Haaksbergen meer gebeuren om jongeren bewust te maken van de gevaren van drugsgebruik. 
Er komen er individuele gesprekken met jongeren en hun ouders", aldus burgemeester Kok van Haaksbergen. " Ook zullen we extra algemene voorlichting geven in het najaar." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.