nieuws

Na 45 jaar krijgt Haaksbergernaar verloren trouwring weer terug

In zijn vrije tijd gaat Joris Put uit Haaksbergen graag op pad met zijn metaaldetector. Zo af en toe haalt hij iets bijzonders uit de grond, zoals afgelopen woensdag: een gouden trouwring met daarin een inscriptie. Nog geen vijf minuten later staat er een zoektocht naar de eigenaar op Facebook.
"Zoiets als dit vind je niet vaak", vertelt Joris: "Het is al bijzonder als je iets van goud vindt. Ik vind vaak oude munten, maar een trouwring nog nooit."
"Het gaf een euforisch gevoel, deze ring vinden."

Zoektocht

Meteen nadat Joris de ring vindt, zet hij een filmpje daarvan op Facebook: "Dat leek me de beste manier om de eigenaar op te sporen."
Hulp komt uit onverwachte hoek, zegt Joris: "Een medewerker van het historisch archief heeft gekeken of er stellen zijn getrouwd op die dag. Dat was het geval en was het niet zo moeilijk meer."

Hakselaar

De ring is van meneer Asbreuk (76): "Ik raakte hem 45 jaar geleden kwijt tijdens het mais hakselen. Dat ging toen nog met de hand."
"We maakten toen lange dagen, dus het kan wel zijn dat ik wat afgevallen was. De ring gleed zo de hakselaar in."
"Ik hoorde hem rinkelen in de hakselaar, maar daar doe je dan niets meer aan. We hebben natuurlijk wel gezocht, maar niets gevonden."

Teruggeven

"Toen ik meneer Asbreuk aan de lijn had, was hij ontzettend blij. Hij vroeg zelfs of hij de ring kon terug kopen." vertelt Joris.
"Nee joh, zei ik. Die krijgt u gewoon terug, het is uw ring."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.