nieuws

Voetballen met oud-internationals in de Adelaarshorst in de strijd tegen ALS

Oud-internationals, oud-spelers van Go Ahead Eagles en de huidige selectie van de Deventer club: samen met duizenden bezoekers kwamen ze vanmiddag bij elkaar in stadion de Adelaarshorst om te voetballen en geld op te halen voor onderzoek naar de spierziekte ALS.
Namen als Ruud van Nistelrooij, Pierre van Hooijdonk, Paul Bosvelt en Jan Kromkamp waren aanwezig en speelden voor volle tribunes een benefietwedstrijd. "Ik kom hier voor het goede doel en ben gevraagd door Paul Bosvelt om hier mee te doen in deze wedstrijd", zegt Pierre van Hooijdonk. "Daar kan ik dan maar één antwoord op geven natuurlijk."
En zo stond hij samen met andere oud-internationals op het veld in een All-Stars team dat het opnam tegen de hoofdmacht van Go Ahead Eagles. De eredivisionist nam het ook een helft op tegen oud-Go Ahead Eagles. Artiesten als Lee Towers en DJ Paul Elstak verzorgden het voorprogramma.  

De reden van de benefietwedstrijd

Bestuurslid Eduard Wolf van Go Ahead had een goede reden om een benefietwedstrijd te organiseren: "Een goede vriend van mij kreeg te horen dat hij ALS had. Hij zit al zestien jaar naast mij op de tribune en we hebben maar één hobby. Dat is Go Ahead. Rood-geel."
"Wij kunnen maar één ding doen voor de strijd tegen ALS en dat is heel veel geld ophalen. Ieder onderzoek kost zeven miljoen euro en dan kunnen wij maar een kleine bijdrage leveren. Wij hopen dat we dit vaker mogen doen." 

Credits voor Paul

Van Hooijdonk ziet ook een grote rol voor Paul Bosvelt in het organiseren van dit evenement: "Paul heeft zijn nek uitgestoken voor deze wedstrijd en dan is het leuk om te zien dat al die spelers hier dan aan meedoen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.