nieuws

OverUIT: uit-tips voor 3 en 4 september

Eerdere editie van StrongmanRun in Hellendoorn
Eerdere editie van StrongmanRun in Hellendoorn
Wekelijks geeft OverUIT uit-tips voor het weekeinde. In deze aflevering: Proef-Eet in Enschede, StrongmanRun Hellendoorn en Stadsfestival Zwolle.

Stadsfestival Zwolle

Muziek, dans en theater op en rond de grachten van Zwolle. Het programma van het Stadsfestival (1 t/m 4 september) is verdeeld in twee categorieën: 'Op het Water' maken bezoekers gebruik van bootjes om een van de vaarroutes te volgen en 'Langs de Kade' worden voorstellingen te voet bezocht.

Sterke mannen én vrouwen

Zaterdag 3 september gaat in de bossen van Hellendoorn de StrongsisterRun van start. Een dag later staat de StrongmanRun op het programma. Zo’n 10.000 deelnemers klauteren kilometers lang over het parcours vol hindernissen. Via een fietsroute langs het parcours moedigen toeschouwers de renners aan.

Ommer Bissingh sluit af

De finale van Ommer Bissing staat zaterdag 3 en zondag 4 september in het teken van het Blaasorkestenfestival. In het centrum treden tientallen blaaskapellen en dweilorkesten op. Het festival duurt beide dagen van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Proef-Eet

2, 3 en 4 september presenteren veertig restaurants in het centrum van Enschede hun culinaire specialiteiten tijdens Proef-Eet. Verder zijn er optredens en is er een bierplein ingericht, het begint vrijdag om 17.00 uur.

Vertelfestival

In de bibliotheek van Deventer wordt zondag 4 september het Vertelfestival gehouden met workshops en voorstellingen. Het thema is ‘Moedig’, zo komen de shows Alice in Wonderland en 10x Daan = Moed voorbij. Aanvang 10.15 uur.

Klucht in openlucht

Napeleon is terug in Markelo. Op 2, 3, 8, 9 én 10 september geeft de kleine generaal voorstellingen rond Zalencentrum De Haverkamp. De klucht in openlucht gaat over Franse troepen die zich voorbereiden op de slag rond Koonderinkshoek. Aanvang 19.30 uur.
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.