nieuws

Aanvraag vergunning Living Village Festival afgewezen; kaartverkoop en opbouw al in volle gang

Ze zijn begin dit jaar door Regio Twente gevraagd om een festival over 'off-grid leven' te organiseren op Het Lageveld in Wierden. Maar twee weken voor de start van The Living Village Festival blijken organisatoren Bob en Cathelijn Radstake uit te moeten wijken naar Dalfsen. Ze krijgen geen vergunning.
'Waar zij ons eerst hebben uitgenodigd en ons zelfs subsidie hebben verleend, krijgen wij nu abrupt een harde NEE,' schrijft het stel op Facebook, dat dacht dat Regio Twente een onderdeel is van de gemeente Wierden.
'Iedereen die in de startblokken staat om samen met ons een geweldig festival en een nieuwe wereld te creëren, vragen wij om nog even af te wachten, en niet naar Wierden te gaan! De vergunning is niet verleend.'

Off-grid leven

Het paar Radstake leeft al jaren 'off the grid' in een bosje bij Dalfsen, oftewel: zelfvoorzienend. Bob en Cathelijn hebben hun huis zelf gebouwd van afvalmateriaal en zijn niet aangesloten op de riolering. Zonnepanelen leveren de benodigde energie en het eten komt uit de moestuin.
Begin dit jaar werden ze gevraagd door Regio Twente om een festival over off-grid leven te organiseren. Het echtpaar kreeg subsidie van de gemeente toegewezen, maar er moest nog wel een vergunning verleend worden.

Opbouw en kaartverkoop begonnen

De eerste keer werd de aanvraag afgewezen, maar met goede hoop dienden Bob en Cathelijn een gewijzigd plan voor de aanvraag in. Gisteren kregen ze te horen dat de vergunning alsnog was afgewezen, omdat het plan alsnog niet voldeed aan de eisen.
Maar de opbouw van het festival is al begonnen en de kaartverkoop in volle gang. Zo is er op Het Lageveld al bomenkunst geplant. Daarnaast komen festivalgangers van over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in off-grid leven over twee weken naar Wierden. 

Hopend op Dalfsen

Op dit moment zoekt de organisatie haar heil bij de gemeente Dalfsen. 'De gemeente Dalfsen heeft ons aangeboden dat wij per direct een vergunningsaanvraag in mogen dienen voor het evenemententerrein in Dalfsen', schrijven Bob en Cathelijne op Facebook. Ze hebben goede hoop dat het festival daar over twee weken alsnog plaats kan hebben.
Of dat ook daadwerkelijk zo is, blijft spannend. De gemeente Dalfsen moet de vergunning nog wel verlenen. Als dat niet gebeurt, vrezen Bob en Cathelijn ervoor dat ze zowel zakelijk als privé failliet gaan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.