nieuws

Het grootste wielerpeloton ter wereld fietst Ride for the Roses door Twente

Ride of the Roses gaat van start
Ride of the Roses gaat van start
Op het terrein van de voormalige vliegbasis Twenthe is de 19e editie van de Ride for the Roses van start gegaan. De 7000 fietsende deelnemers halen geld op voor onderzoek naar kankerbestrijding.
Onder de fietsers zijn Ride-ambassadeurs Frits Barend, Hennie Kuiper, Theo de Rooij, Tom Veelers en Dennis Wilt. Ook verschillende leden van het Sterrenfietsteam, waaronder Bob de Jong, Chris Tates, Bas Muijs, Sander Janson en Mathieu Hermans gingen van start. 

Grootste peloton ter wereld

Ongeveer 4500 fietsers fietsen de cycletour van 100 kilometer en vormen met elkaar het grootste wielerpeloton ter wereld.
De overige 2500 fietsers zijn verdeeld over de toertochten met een afstand van 25 en 50 kilometer en de drie mountainbiketochten van 35, 50 en 70 kilometer. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Ride for the Roses in Nederland dat er ook mountainbiketochten zijn uitgezet.

Onderzoek naar AML

Professor Ruud Delwel fietst ook mee in het peloton. Zijn onderzoek naar de ernstige leukemievariant AML wordt gefinancierd met de opbrengst van deze editie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.