nieuws

Nieuwe wijnboer Lemelerveld met neus in boter door topjaar

Welke ondernemer droomt er niet van? Dat het startjaar direct een topjaar is. Nieuwbakken wijnboer Luigi Mascini in Lemelerveld valt wat betreft met de neus in de boter. De druivenoogst lijkt dit jaar voor het eerst sinds jaren een succes te worden.Â
De afgelopen jaren was het vooral kommer en kwel voor de Nederlandse wijnboeren. Was het niet het slechte weer, dan was er wel een wesp die roet in het eten gooide. Zo ook bij de vorige eigenaren van Wijnstaete Op den Pas in Lemelerveld. Na vele jaren van misoogst, gooiden die het bijltje erbij neer.
Luigi Mascini uit Utrecht, die samen met zijn vrouw een plek voor een B&B zocht, was direct verkocht. "Het is een geweldige pek. En als bonus hebben we er nu een wijngaard bij." Alleen had het stel nog geen enkele kaas gegeten van wijn maken, laat staan het verzorgen van de wijnranken. "We hebben gelukkig veel hulp van de oud-eigenaren en de wijnmaker. Ook zitten we nu op cursus." Het lijkt allemaal goed te slagen. "De druiven hangen er prachtig bij. En met de zonneschijn die nog verwacht wordt, rekenen we net als alle andere wijnboren op een topoogst. Met recht met de neus in de boter inderdaad."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.