nieuws

Handbiker Johan Reekers (58) uit Haaksbergen voor de negende keer naar Paralympics

Hij was al bij de Paralympics van 1976 en veertig jaar later doet hij voor de negende keer mee: de 58-jarige handbiker Johan Reekers uit Haaksbergen. Hij reist aankomende week naar Rio de Janeiro in Brazilië voor het kleine broertje van de Olympische Spelen.
"Ik weet door de eerdere edities wat er op me afkomt, maar ik heb nog steeds last van zenuwen en spanning", vertelt Reekers. "Je wordt iedere keer door nieuwe dingen verrast, maar dat houdt je scherp."
Reekers begon in 1976 op het onderdeel atletiek, maar stapte al snel over naar het zitvolleybal. "Daar was ik echt heel goed in", zegt hij. "Ik won met het team twee keer goud en één keer zilver." Sinds 2002 heeft Reekers een nieuwe passie: handbiking. Daarmee won hij in 2004 al de bronzen medaille.

Kans bij de wegwedstrijd

Dit jaar gaat Reekers het dus opnieuw proberen. Hij verwacht vooral kans te hebben bij de wegwedstrijd. "Maar het zal spannend worden, met sterke tegenstanders als Amerika en Zuid-Afrika", denkt hij.
Zijn de Paralympics in al die jaren gegroeid of veranderd? "Elk tijdperk heeft zijn charme, maar de grootste verbetering is het materiaal", antwoordt Reekers. "Vergelijk de rolstoelen van veertig jaar geleden maar eens met die van tegenwoordig. Het verschil tussen de handbikes van ruim tien jaar geleden en de handbikes nu is al vier kilo."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.