nieuws

Achtbaanfans mogen abseilen van Looping Star in Slagharen

De Thunder Loop in Slagharen
De Thunder Loop in Slagharen
Attractie Slagharen gaat op een bijzondere manier afscheid nemen van de achtbaan Looping Star. Fans kunnen binnenkort onder de achtbaan slapen, ervan abseilen, mee met het allerlaatste ritje en de attractie beklimmen.Â
Een heel weekend lang wordt er afscheid genomen.  

Slapen, beklimmen, abseilen en de laatste rit

In de nacht van vrijdag 30 september op zaterdag 1 oktober kunnen vijftien fans met introducé met een tentje onder de achtbaan slapen. 
Op zaterdag 1 oktober mogen zestien personen de achtbaan beklimmen. "Dat gaat onder begeleiding. Het beklimmen gaat via de trap die er al zit voor onderhoud en storingen", laat woordvoerder Niels Dijkstra weten. 

'1000 euro over voor de laatste rit'

Op zondag 2 oktober zal de Thunder Loop, zoals de achtbaan sinds 2011 officieel heet, zijn laatste ritjes rijden.
"Het eerste ritje is voor 26 fans. Daarna mogen alle medewerkers die gewerkt hebben aan de achtbaan voor het laatst mee. In de allerlaatste rit blijft de achtbaan leeg, dat is symbolisch bedoeld."
"We krijgen brieven, veel telefoontjes en berichtjes van mensen die graag afscheid willen nemen van de Thunder Loop. Iemand heeft mij al gebeld en zei: "Ik ga mee met die laatste rit, ik bied zeker 1000 euro."

Van 24 meter hoogte abseilen

"Onder begeleiding van soldaten van Defensie mogen een aantal fans maandag 3 oktober abseilen van de Thunder Loop."
Alle onderdelen komen maandag 12 september op veilingsite Vakantieveilingen.nl.
De opbrengst van de veiling gaat naar SOS Kinderdorpen. Donderdag presenteert het attractiepark de attractie die in de plaats komt van de Thunder Loop.  
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.