nieuws

Wolf gezien in grasland bij Beuningen

In een grasland bij Beuningen is vanmorgen een wolf gezien. Roel Korbee, wolvenkenner van Staatsbosbeheer, weet het zo goed als zeker: "Dit is een wolf."
"Ik kreeg vanmorgen telefoon van een man die vertelde dat hij een wolf had gezien. Hij had er zelfs foto's van gemaakt. Toen ben ik direct in de auto gesprongen", vertelt Korbee. 

Poep gevonden

"Toen ik de foto's zag, wist het bijna zeker: dit is een wolf. Op een van de foto's zag ik de wolf gehurkt zitten, ik vermoed dat hij zat te poepen. Toen zijn we naar die plek in het weiland gegaan en hebben daar inderdaad materiaal gevonden."
"Dat materiaal moet onderzocht worden, maar mijn gevoel zegt dat dit een wolf is", stelt Korbee. De uitslag van dat onderzoek wordt over ongeveer vier weken verwacht. 

Meldingen over wolven

Korbee zocht vandaag ook contact met zijn contactpersoon vlak over de grens in Duitsland. "Die kreeg de laatste weken ook weer meldingen over wolven. Dus het kan goed zijn dat de wolf, net als in 2014 weer even een uitstapje naar Twente maakt."
"Maar het kan maar zo zijn dat de wolf morgen weer in Duitsland zit. Ik vermoed dat Twente het uiterste puntje van zijn leefgebied is."

Onderzoek

De uitslag van het onderzoek naar de uitwerpselen van de, vermoedelijk, wolf wordt aan het eind van deze of het begin van de volgende maand verwacht. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.