nieuws

RTV Oost Strong Sisters: We did it!!

We noteren zaterdag 3 september: de StrongSisterRun! Met tien dames stonden we, de een nóg iets nerveuzer dan de ander, aan de start van de race waar we bijna een jaar voor hebben getraind. En met tien dames zijn we gefinisht! Een prestatie waar we allemaal trots op zijn... maar wát was het zwaar!
Even terug in de tijd: vorig jaar rond deze tijd zaten we bij RTV Oost te brainstormen over een leuk evenement waar we met een groep dames aan mee konden doen. Enschede Marathon? Triathlon Holten? Nee, alleen lopen is het net niet. De StrongSisterRun? Een loop van 7 km mét hindernissen? Jaaaa.... we waren allemaal enthousiast en binnen no-time was het geregeld. Marian Freriks, de organisatrice van de SSR, bood aan om ons te helpen met de bootcamps, de trainingen, kortom ... de weg er naartoe. Vijftien RTV Oost Strong Sisters op weg naar de StrongSisterRun 2016!

Angstzweet

In de loop van de tijd hebben er helaas vijf dames moeten afhaken i.v.m. zwangerschappen en/of blessures. Maar we hadden een mooie groep over van tien personen. Diverse trainingen, booty challenges en loop-evenementen in de provincie later, kwamen we steeds dichter in de buurt van 3 september. . Het angstzweet begon ons lichtelijk een beetje uit te breken.

Zelfvertrouwen

Zijn we wel genoeg getraind? Hebben we wel conditie voor de run? Had ik op vakantie niet iets meer moeten trainen en iets minder rosétjes of Apérol Spritz moeten drinken? Het ontbrak ons dus op zaterdag 3 september een beetje aan zelfvertrouwen maar we gingen het doen! Als een team! Samen! En zo stonden we een jaar later aan de start van de StrongSisterRun.

Duizenden dames

Om 10.45 uur aanwezig bij de Wilgenwaerd. Nog even onze roze haarbandjes in, roze nagellak op, roze lippenstift op en samen liepen we naar de evenementenweide in Hellendoorn. Er hing een fantastische sfeer. Veel muziek, kraampjes en eettentjes, massage ruimtes, aan alles was gedacht. Duizenden dames in diverse outfits liepen samen met ons mee en zo stonden we om 12.00 uur klaar bij de start. Even een warming-up en toen het startschot!

Heavy

Door de bossen van Hellendoorn, heuveltje op heuveltje af, over muren met autobanden klauterend, onder gecamoufleerde netten doorkruipend, door de modder, over een stormbaan in het zwembad waar een waterval je probeerde te verhinderen naar de finish. Het was fantastisch.... maar wat wás het zwaar. Het was warm, we moesten erg veel lopen en hey, zo'n muur met autobanden beklimmen is een stuk zwaarder als je net een berg zand beklommen hebt.

Samen

We hadden meer waterposten willen zien en de banaan had iets eerder mogen komen. Maar we klagen niet want we hebben het gedaan. Nadat de wat snellere uit de groep al eerder bij de finish waren, maar netjes op de rest van de groep hebben gewacht, liepen we dan eindelijk rond 14.15 uur SAMEN over de finish! We did it! And we are proud!

In beeld

De uitzending van ons is terug te kijken via deze link: http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=401364. En deze uitzending is mede mogelijk gemaakt door onze fantastische alles-kunner Ronald Voort. Namens ons allen een dikke dankjewel voor hem. Ook Marian Freriks willen we hartelijk danken voor alles dat zij het afgelopen jaar voor ons heeft gedaan. Het ons voorzien van mooie kleding, trainingen, etc. etc.
Marian: Dank je wel, het was geweldig!!

En door ...

En nu zit het erop. Na een overheerlijke douche en het laten schoonspuiten van onze schoenen (we blijven diva's :p) zaten we een half uur na de race heerlijk op het terras van de Wilgenwaerd aan een biertje en een patatje mét. En daar werden ook al weer plannen gesmeed voor volgend jaar. Wat natuurlijk gaan we door! We zijn de RTV Oost Strong Sisters! Deze run hebben we afgevinkt, wat we volgend jaar gaan doen? Dat laten we weten als wij het weten. En ook dan kan iedereen weer meegenieten van het avontuur ernaar toe en het evenement zelf!
Ik laat mijn voeten weer even in de hottub verdwijnen want dat heb ik wel verdiend vind ik zelf!
De Strongsisters van 2016: Esther Rikken, Hester van den Top, Martine Knobben, Yvonne Rakers, Hilda Nanlohij, Judith Zandstra, Rianne Groot Jebbink, Mirjam van Dijk, Iris Slampe, Floor Westerveld

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.