nieuws

Man uit Heino vervolgd voor moord op echtgenote in Colombia

De vrouw werd op een zeiljacht voor de kust van Colombia om het leven gebracht
De vrouw werd op een zeiljacht voor de kust van Colombia om het leven gebracht
Justitie in Colombia gaat een man uit Heino vervolgen voor de moord op zijn vrouw op hun zeiljacht. Dat meldt de Telegraaf.Â
De vrouw kwam vorig jaar september om het leven voor de kust van Colombia aan boord van hun zeiljacht. Haar man verklaarde dat ze waren overvallen door gemaskerde mannen. Deze piraten zouden de vrouw omgebracht hebben. 

Staat van beschuldiging

Justitie in Colombia twijfelt echter aan die lezing, schrijft de Telegraaf. Zo zouden er geen sporen van derden op de boot zijn aangetroffen en komen er doorgaans geen overvallen voor in het gebied.
Na een jaar van onderzoek, waar ook de Nederlandse justitie aan meewerkte, is de man nu officieel in staat van beschuldiging gesteld door het Openbaar Ministerie in Colombia.

Internationaal gesignaleerd

Volgens de Telegraaf staat de man inmiddels internationaal gesignaleerd, wat betekent dat hij op elke luchthaven buiten Nederland gearresteerd kan worden. 
Begin dit jaar mocht de man van de politie in Colombia nog het land verlaten. Hij verblijft sindsdien in Nederland. 

Justitieel onderzoek Nederland loopt nog

Het Openbaar Ministerie Oost Nederland laat in een reactie weten dat de man ook in Nederland verdacht wordt van de moord op zijn vrouw. In tegenstelling tot Columbia heeft het Openbaar Ministerie in Nederland het onderzoek nog niet afgerond. Het is daarom ook nog niet duidelijk in welk land de man voor de rechter moet verschijnen.
Pas als beide justitiële onderzoeken volledig zijn afgerond valt daarover een beslissing. Het is wettelijk niet mogelijk om iemand in twee landen tegelijk voor hetzelfde delict te vervolgen.
Het klopt dat de verdachte momenteel in Nederland verblijft, maar hij mag zich vrij bewegen en staat momenteel niet onder verscherpt toezicht van justitie, aldus de woordvoerder van het Openbaar Ministerie Oost Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.