Moordenaar Maartje Pieck uit Kampen mag op onbegeleid verlof

De man die in 2000 de vijftienjarige Maartje Pieck uit Kampen verkrachtte en vermoordde, mag op onbegeleid verlof.Â

Sinds 1 september mag de man zonder begeleiding de straat op en mag hij ook in Kampen sociale contacten onderhouden. Enige restrictie is dat hij zich alleen van deur tot deur mag bewegen.

Familieleden kregen het nieuws per brief te horen en zijn niet blij. Vader Erik Pieck zegt tegen Brugnieuws: "Als ik hem op straat zou zien, dan weet ik niet wat ik zou doen. Ik ben bang dat er ongelukken gebeuren".

"Van de zotte"

De zus van Maartje heeft op Facebook een bericht geplaatst waarin ze zegt: "Dat de moordenaar van mijn zus met onbegeleid verlof mag is al een ding maar dat hij zich van deur tot deur in Kampen mag begeven om sociale contacten te onderhouden, is toch van de zotte.."

Haar bericht is al vele duizenden keren gedeeld. 

Dat de moordenaar van mijn zus met onbegeleid verlof mag is al een ding maar dat hij zich van deur tot deur in Kampen...

Posted by Lotte Pieck-Nijkamp on Saturday, September 3, 2016

Verkracht en gewurgd

Maartje Pieck, kleindochter van schilder Anton Pieck, verdween op vijftienjarige leeftijd tijdens het bezorgen van folders. Tijdens haar ronde sleurde Jan H. uit Kampen haar zijn huis binnen. Hij verkrachtte en wurgde haar, daarna gooide hij haar naakte lichaam in het bos. 

De man kreeg vijftien jaar celstraf en tbs opgelegd. 

Meer over dit onderwerp:
Maartje Pieck Kampen IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren