nieuws

Thom Palstra nieuwe Rector Magnificus Universiteit Twente

Thomas Palstra nieuwe Rector Magnificus UT
Thomas Palstra nieuwe Rector Magnificus UT
Thomas Palstra wordt de nieuwe Rector Magnificus van de Unviersiteit Twente. Hij volgt Ed Brinksma op die de functie van rector sinds 2009 vervulde.Â
Op dit moment is Palstra hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij heeft zich daar als wetenschapper gericht op scheikunde, natuurkunde en nanotechnologie met als voornaamste onderzoeksthema elektron transport. 
Ook is hij wetenschappelijk directeur van het Zernike Institue for Advanced Materials in Groningen, een toonaangevend onderzoeksinstituut. Als wetenschapper ontving hij verschillende prijzen en onderscheidingen. 
Palstra zal per 25 november aan de slag gaan in zijn nieuwe functie. De Raad van Toezicht van de UT laat over de benoeming weten: "Palstra heeft een uitmuntend track record in het wetenschappelijk onderzoek. Hij beschikt over een groot nationaal en internationaal netwerk."

Bouwen aan ontwikkeling

Zelf laat de nieuwe rector Magnificus weten: "De Universiteit Twente herken ik als een jonge, levendige universiteit met een sterke internationale reputatie. De High Tech, Human Touch aanpak is nationaal en internationaal onderscheidend."
"De campus geeft vorm en inhoud aan het gemeenschapsgevoel voor staf en studenten en is uniek in Nederland. Als aankomend rector magnificus verheug ik me erop om samen met de studenten en medewerkers te bouwen aan de verdere ontwikkeling van deze universiteit."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.