nieuws

Rijkswaterstaat begonnen aan de nieuwe N18; binnen twee jaar klaar

Rijkswaterstaat geeft uitleg over Twenteroute/N18
Rijkswaterstaat geeft uitleg over Twenteroute/N18
Rijkswaterstaat is vandaag begonnen met het project om de N18 tussen Groenlo en Enschede te vernieuwen.
De komende twee maanden worden in verschillende gebieden onder andere bomen gekapt om ruimte te maken voor de verbreding van de weg. Liefhebbers van het milieu hoeven niet getreurd te zijn: Rijkswaterstaat belooft dat voor de 30 hectares aan gekapte bomen, er 59 hectares aan nieuwe bomen worden geplant ter compensatie. 
Naast het kappen van bomen wordt er gezocht naar onontdekte explosieven en mogelijke archeologische vondsten. Daarna wordt een begin gemaakt aan de aanleg van het 27 kilometer lange stuk, de 'Nieuwe Twenteroute'. De verantwoordelijke voor het project is Noaber18: een combinatie van wegenbouwer Volkerinfra PPP en investeerder DIF. Zij zijn 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de weg.
Rijkswaterstaat en Noaber18 ondertekenden in april na jarenlange onderhandelingen het contract voor de bouw van de nieuwe N18.

Waarom wordt de weg vernieuwd?

De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting eind 2018 klaar en moet ervoor zorgen dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen tussen Groenlo en Enschede. Ook hoopt Rijkswaterstaat dat met de vernieuwing de weg veiliger wordt, waardoor er in de toekomst minder verkeersslachtoffers op het traject vallen.
Hieronder is te zien in welke plaatsen wanneer bomen worden gekapt
8 september Groenlo 8 september Enschede 17 september Haaksbergen 17 september Eibergen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.